Practica de energie a echipei Nicolescu & Asociații se axează pe două fronturi principale: litigii în domeniul energiei, în special dispute privind reglementarea și asistență curentă pentru producători, distribuitori, traderi, furnizori și, de asemenea, pentru companiile care oferă servicii acestora.
În ultimii ani, sectorul de energie din România a suferit schimbări masive ca urmare a dereglementării, dezvoltării piețelor centralizate și eforturilor de a atinge țintele de interconectare stabilite de Comisia Europeană. Acest lucru a afectat toți jucătorii de pe piață și a crescut numărul de litigii în domeniul energiei.
Avocații echipei Nicolescu & Asociații au fost implicați în majoritatea disputelor complexe privind reglementarea în materia energiei din această perioadă de schimbare. Acest context ne asigura o cunoaștere aprofundată a activității producătorilor de energie (hidro, nuclear, termica, eoliana, fotovoltaică și biomasă, atât companii deținute de stat, cât și private), furnizorilor, traderilor și distribuitorilor, precum și a relațiilor complicate dintre aceștia. Cunoaștem în detaliu mecanismele de formare a prețurilor și tarifelor și rolul autorităților de reglementare.
Credem că înțelegerea în profunzime a activității clienților noștri reprezintă una dintre cheile asistenței de succes. Iar acest lucru este cu atât mai valabil într-un domeniu atât de tehnic cum este energia. Avocații noștri sunt familiarizați cu problemele companiilor din energie și pot implementa soluții legale inovatoare și eficiente.
Punctele forte ale echipei Nicolescu & Asociații :
- experientă vastă în proceduri prealabile și litigii în legătură cu reglementările în domeniul energiei;
- bună înțelegere a structurii, funcționării și mecanismelor de pe piața angro de energie electrică;
- cunoașterea caracteristicilor activității producătorilor de toate tipurile de energie (hidro, nuclear, termica, eoliana, fotovoltaică și biomasă) și a modului în care aceste caracteristici influențează comportamentul acestora pe piață;
- funcționarea pieței cu amănuntul de energie electrică, inclusiv rolul furnizorilor de ultimă instanță;
- reglementarea mecanismului de formare a prețurilor și tarifelor;
- probleme de concurență specifice sectorului energiei.